Spierings Bouwbedrijf | Logo
Betonreparaties

Betonreparaties

Verleng de levensduur van bijvoorbeeld uw balkon of galerijvloer met een duurzame betonreparatie. Spierings metsel-, voeg- en Bouwbedrijf is gespecialiseerd in het uitvoeren van verschillende betonreparaties. Door de veelzijdige werkzaamheden die wij uitvoeren, zijn we uitgegroeid tot een ervaren en gerenommeerd bedrijf in onze branche. Wij kunnen zowel constructieve als esthetische betonschades herstellen. Dit kan variëren van betonnen gevels, galerijen, balkons tot sierelementen en sculpturen in de gevel.

Hoe ontstaat betonschade?

Betonschade wordt veroorzaakt door het roesten van de wapening in het beton, ook wel betonrot genoemd. Betonrot kunt u herkennen door de lichtbruine vlekken die het achterlaat, bijvoorbeeld bij de aanhechting van het balkon boven u. Schade aan betonwerk kan ook ontstaan wanneer het voegwerk slecht is. Betonrot ontstaat door de verschillende scheuren of barsten die ontstaan in het beton, waardoor vocht in de gevel kan trekken en in het beton terecht komt. Het staal gaat vervolgens roesten en geeft vocht met een roestachtige kleur af. Stalen lateien (draagbalken in metselwerken) kunnen ook in de loop de jaren aangetast worden door roestvorming, waardoor het draagvermogen sterk afneemt. Dit kunt u zien door het uitdrukken van de stenen boven de betonlateien van bijvoorbeeld de raamkozijnen. Om ervoor te zorgen dat het beton niet verder beschadigd raakt, is het belangrijk om een specialist in te schakelen.       

Hoe wordt een betonreparatie uitgevoerd?       

In de oudbouw betonconstructies komt het vaak voor dat de stalen uitbrengers van balkons vervangen moeten worden. Spierings metsel-, voeg- en Bouwbedrijf kan deze staalbalken conserveren of vervangen. Ook het vervangen van balkondoorvoeren of de zogeheten HWA’s (hemelwater afvoeren) behoren tot ons specialisme. Voor een betonreparatie maken we gebruik van een minerale reparatie mortel (cementbasis) of van een 2 componenten epoxy mortel. Afhankelijk van de status van de betonschade.

Heeft u betonschade en wilt u dit laten conserveren of vervangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden of voor een vrijblijvende offerte. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Spierings W. Bouwbedrijf logo
Spierings W. Bouwbedrijf