Spierings Bouwbedrijf | Logo

Impregneren

Na het metselen van een muur of gereinigde gevel is het mogelijk de muur door Spierings metsel-, voeg- en Bouwbedrijf te laten impregneren.

Wat is het impregneren van een gevel?

Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag in de steen zelf. Dit heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Het impregneren van de muur helpt dus alleen tegen het vocht van buitenaf. Het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen waar de muur van gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneermateriaal de poriën van de muur waardoor er geen vocht meer naar binnen kan.

Wat zijn de voordelen van het impregneren van een gevel?

Het impregneren van een muur brengt, behalve dat vocht van buiten niet naar binnen kan, meerdere voordelen met zich mee:

  • Er trekt geen vocht meer in de gevel
  • Door de waterafstotende laag, is de gevel volledig waterdicht
  • U hoeft niet meer bang te zijn voor doorslaande vocht problemen in huis

Toch zijn dit niet de enige redenen van vochtproblemen in een woning. Een belangrijk voordeel van impregneren is dat de buitenmuur er langer als nieuw uitziet. Het impregneermiddel zorgt er voor dat vervuiling zoals algen, graffiti, mossen of roetaanslag niet aan het oppervlak hechten.  

Waarom heeft impregneren effect op de levensduur van uw buitengevel? 

Het impregneren van uw buitengevel brengt verschillende voordelen met zich mee. Er zijn daarnaast nog andere belangrijke redenen waarom u ervoor kunt kiezen om de muren van uw woning of bedrijfspand te laten impregneren:

  • Impregneren verlengt de levensduur van uw gevel
  • Het voorkomt vervuiling in de toekomst     
  • Uiterlijk verbetert dit de woningwaarde

Benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.